Bloemkoolsoep met gerookte eendenborst

4 personen

Bereidingstijd: 30 min.


Benodigheden

  • 1 sjalot, grof gehakt
  • een halve bloemkool, in stukken
  • enkele takjes verse tijm
  • 750 ml bouillon
  • 250 ml karnemelk
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 el kurkuma
  • 1 el Midden-Oosterse kruidenmix
  • 2 el amandelschilfers
  • 100 g gerookte eend, in plakjes
  • boter
  • 200 ml arachideolie

Bereiding

 

  1. Smelt een klein klontje boter in een pot op het vuur. Stoof er de sjalot en de bloemkool in aan.
  2. Bevochtig vervolgens met de bouillon, de karnemelk en voeg nog verse tijm toe. Laat zachtjes pruttelen tot de bloemkool gaar is.
  3. Snijd de sneetjes peperkoek in kleine blokjes. Bak ze krokant in een klontje boter in een pan.
  4. Verwarm de arachideolie samen met de kurkuma en de Midden-Oosterse kruidenmix in een steelpannetje op het vuur.
  5. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  6. Verwijder de takjes tijm uit de pot en mix dan de gekookte bloemkool en het kookvocht met een staafmixer tot een gladde, romige soep. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de soep in kommetjes. Werk af met plakjes gerookte eend, geroosterde amandelschilfers, croutons van peperkoek, een lepeltje van de kruidenolie en verse tijm.

Smakelijk!

26 juli 2022
27 juli 2022
25 juli 2022