in vergelijking
Geen producten geselecteerd.

Friteuses

Frituren blijft razend populair. Frietjes, bitterballen, gefrituurde scampi's, kroketjes of smoutebollen? Met een friteuse kan het allemaal! 
DOMO heeft hiervoor een groot assortiment traditionele friteuses die het ontdekken waard zijn. Zwart, wit of inox? Compact of XL? Enkelvoudig of dubbele frituurpan? Met of zonder kijkvenster? We hebben voor iedereen het ideale model!

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een friteuse, of frituurpan, is ideaal om thuis te hebben wanneer je graag frietjes of andere gefrituurde snacks eet. Met een friteuse kun je gemakkelijk voedsel frituren. Een frietketel bestaat uit een kookvat waar je olie in verwarmt tot een hoge temperatuur. Hierdoor krijg je heerlijke en knapperige frietjes of snacks. Wil jij een friteuse kopen? Neem dan zeker een kijkje in ons assortiment.

Verschillende soorten

Het assortiment aan friteuses bevat verschillende soorten. Van traditionele modellen tot moderne friteuses. De traditionele friteuses zijn perfect voor klassieke frituurbereidingen. Het verschil in capaciteit varieert van toestel tot toestel. Je kunt dus voor grote en kleine huishoudens verschillende modellen kiezen. Ieder model van friteuse is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en veiligheid. Zo bevatten onze meeste friteuses een geurfilter en een kijkvenster.

 

Onderhoud en schoonmaken van een friteuse

Het goed onderhouden en schoonmaken van een friteuse is cruciaal. Dit is belangrijk voor zowel de levensduur van het apparaat als de gezondheid en veiligheid tijdens het koken. Na het gebruik van een friteuse kijk je best na of de olie vervangen moet worden. Oude of vuile olie in een friteuse kan namelijk de smaak van het voedsel beïnvloeden. Dit kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarnaast kun je een friteuse best ook af en toe grondig reinigen. Haal de onderdelen van de friteuse en reinig deze grondig. Sommige onderdelen kunnen ook in de afwasmachine worden schoongemaakt, maar kijk dit zeker na in de instructies. Als laatste willen we adviseren om de friteuse op een droge plaats te bewaren. Dek de frietketel af zodat je stof voorkomt wanneer je de friteuse niet regelmatig gebruikt.

Het gebruik van een friteuse

Wil jij heerlijke frietjes bakken in een friteuse van DOMO? We leggen je graag uit hoe jij de lekkerste frietjes maakt:

  •  Plaats de friteuse op een vlakke, hittebestendige en veilige plaats. Vul de friteuse met olie tot het aangegeven niveau. Gebruik altijd het soort olie dat geschikt is voor hoge temperaturen, zoals zonnebloemolie, arachideolie of speciale frituurolie.
  •   Zet de friteuse aan en stel de temperatuur in. Bekijk per friteuse op onze website tot hoeveel graden deze kunnen voor de gewenste temperatuur.
  •   Plaats hierna de frietjes in het frituurmandje en begin met frituren.
  •   Meestal frituur je voedsel tussen 3 tot 6 minuten, maar dit is afhankelijk van het voedsel dat je frituurt.
  •   Als je frietjes zijn gefrituurd, til je het mandje van de friteuse uit de olie. Geniet nu van heerlijk gefrituurde frietjes!

Koop je frietketel bij DOMO

Wil jij een frietketel kopen? Wil je een kleine friteuse of liever een XL? Met 1800, 2000 of 3000 watt? Met of zonder kijkvenster? Neem een kijkje in ons assortiment en koop een frietketel die bij je past. Ook hebben we bij DOMO heteluchtfriteuses, croque machines en contactgrills. Plaats vandaag je bestelling nog en ontvang je levering na één tot drie werkdagen. Bovendien geniet je van een gratis levering in België bij een bestelling vanaf 25 euro. Ben je niet helemaal tevreden over je aankoop? In België kun je je aankoop gratis retourneren.