in vergelijking
Geen producten geselecteerd.

Vriezers

Bij het uitzoeken van een nieuwe diepvriezer heb je de keuze uit tal van varianten: een standaard diepvriezer is langwerpig en staat rechtop, terwijl een vrieskist breed en lager is. Niet veel plaats op overschot? Er zijn ook heel wat compacte vriezers, zoals tafelmodel vriezers en mini-vriezers. Let bij het kiezen van een diepvriezer vooral op de inhoud en het energielabel!

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Duurzaamheid en efficiëntie zijn niet meer weg te denken in een huishouden. Met een diepvries kun je langdurig voedsel opslaan. Zo draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling. Kies dus een diepvriezer die praktisch goed bij je past.

Verschillende typen

Wil je een diepvries kopen? Laat dan je keuze afhangen van meerdere factoren. Zo kijk je best naar de beschikbare ruimte, het gebruiksgemak en de persoonlijke voorkeur. Een vriezer kan ook bestaan uit uitneembare lades, wat dan weer ideaal is voor grote gezinnen. Wil je een diepvries tafelmodel? Deze zijn dan weer perfect voor kleinere ruimtes of als aanvulling op de hoofdvriezer. Bij het kiezen van een grote of kleine diepvries is het ook belangrijk om te kijken naar zaken zoals innovaties en energie-efficiëntie. We lichten deze zaken verder uit:

Technologische innovaties

Een moderne diepvries is tegenwoordig uitgerust met een No Frost technologie. Dit reguleert de luchtvochtigheid in de vriezer. Het bespaart niet alleen tijd, maar verbetert dus ook de energie-efficiëntie. Ook verlengt deze technologie de levensduur van het apparaat.

Energie-efficiëntie

Energieverbruik is een belangrijke overweging wanneer je een diepvries gaat kopen. Energielabels variëren van A+++ tot D. Waarbij A+++ het meest energiezuinig is. Belangrijk om mee te geven: een energiezuinig model kan leiden tot aanzienlijke besparingen op lange termijn.

Maat en capaciteit

Hoe groot je diepvriezer moet zijn, stem je best af op je huishouden. Bekijk eerst hoeveel voedsel je normaal gezien opslaat met de ruimte die je nodig hebt. Een goed gekozen diepvries vermijdt zowel ruimte- als energieverspilling.

Ideale plaats en omgevingstemperatuur

De prestaties van een diepvries kunnen beïnvloed worden door de omgevingstemperatuur. Plaatsing in een te warme ruimte vereist namelijk meer energie om het voedsel bevroren te houden. Wanneer je de diepvries plaatst in een koude omgeving, heb je weer de kans op beschadiging. Kies dus een plaats waar de temperatuur niet te warm of te koud is, maar eerder stabiel.

Onderhoud en reiniging van een diepvries

Net zoals in vele andere gevallen, is het regelmatig reinigen en het goed onderhoud van een diepvries belangrijk. Het verlengt de levensduur en zorgt ook voor betere prestaties. Dit doe je door af en toe je diepvries volledig te laten ontdooien. Dit is goed voor modellen zonder No Frost. Reinig de binnenkant met een milde reiniger en controleer of de deurrubbers nog helemaal goed zijn.

Diepvries kopen bij DOMO Elektro

Wil je een kleine diepvriezer of eerder een grote? Als je de diepvries gevonden hebt die voor jou geschikt lijkt, kun je eenvoudig je bestelling plaatsen. De bestelling wordt binnen één tot drie werkdagen geleverd. Heb je niet helemaal gevonden naar wat je zocht? Neem dan zeker ook eens een kijkje naar onze retromodellen, tafelmodellen en vriezers met koel en vries combinaties. In België word je aankoop gratis geleverd bij een bestelling vanaf 25 euro.