in vergelijking
Geen producten geselecteerd.

Voedselbewaring

Heb je al eens gedacht aan een folielasapparaat? Het helpt je fruit, groenten, vis, vlees... vacuüm te verpakken en daardoor bewaar je voeding aanzienlijk langer, mét een optimaal behoud van smaak, voedingsstoffen en versheid! 

Ook onze voedseldrogers zijn super handig om je voedingswaren een langer leven te geven! Maak zelf groentechips, gedroogd fruit, zongedroogde tomaatjes of wat dacht je van gedroogde kruiden of gedroogd vlees? Experimenteer er op los, draag bij aan het milieu en ga voor zero waste!

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Folielasapparaat

Een folielasapparaat kan helpen bij het bewaren van voedsel. Dit kan niet enkel handig zijn, maar ook kun je er geld mee besparen en voedselverspilling tegengaan. Met de vacuümsealer kun je vlees, vis, groenten, fruit… vacuüm verpakken waardoor het langer houdbaar is. Of wil jij je voedsel drogen? Hiermee kun je etenswaren langer bewaren. Ga voor zero waste!

Wat is een folielasapparaat?

Een folielasapparaat is hetzelfde als een vacuümsealer. Het is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om voedsel luchtdicht te verpakken. Hierdoor wordt de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk verlengd. Een vacuümbehoud werkt door de lucht uit een plastic zak of folie te zuigen waarin het voedsel zit. Als volgende kun je de open zijde van de zak verzegelen met een verwarmde lasbalk. Op die manier kun je de groei van bacteriën en schimmels tegengaan. Deze micro-organismen hebben namelijk zuurstof nodig om te groeien. Je behoud dus versheid van je producten door het gebruik van een vacuümsealer.

Het gebruik

Folielasapparaat

Wil jij een folielasapparaat gebruiken? We leggen voor je uit hoe je dit het handigst kan gebruiken. Eerst en vooral snijd je het voedsel dat over is. Dit kan zowel vlees, vis, groenten of andere producten zijn. Onze fusielasapparaten beschikken over bijgeleverde zakjes. Verwijder de lucht uit deze zakjes om ze te verzegelen.

Voedseldroger

Bij een voedseldroger verdeel je als eerste het gesneden voedsel gelijkmatig over de leggers. Daarna stel je de juiste temperatuur en tijd in. Dit verschilt afhankelijk van wat je droogt. Een voedseldroger of voedselbehoud zorgt ervoor dat je producten langer kunt bewaren. Voor een zero waste levensstijl zijn een voedseldroger en een folielasapparaat onmisbaar.

Is al het voedsel vacuüm te verpakken?

Vacuüm verpakken is een effectieve methode om de houdbaarheid van vele soorten voedsel te verlengen. Er zijn daarnaast wel bepaalde producten minder geschikt voor deze bewaarmethode. Zo zijn delicate voedingswaren, zoals zacht fruit en bepaalde groenten, niet ideaal om vacuüm te verpakken. Aardbeien en champignons zijn hier voorbeelden van. Producten die juist goed geschikt zijn voor vacuüm verpakken zijn: vlees, vis, harde kazen, droge voedingswaren zoals noten en koffiebonen.

Koop je folielasapparaat en voedseldroger bij DOMO Elektro

Ben je nog op zoek naar een folielasapparaat of een voedseldroger? Neem dan zeker een kijkje binnen ons assortiment. Bij de folielasapparaten kun je kiezen uit verschillende afmetingen van het toestel en onder andere ook het wattage. Bij onze digitale voedseldrogers kun je dan weer kiezen uit het aantal leggers alsook het wattage. Heb je niet helemaal gevonden wat je zocht? Misschien ben je dan wel op zoek naar een croque machine, een contactgril of een blender.