in vergelijking
Geen producten geselecteerd.

Kookplaten

Een tijdelijke kookplaat nodig tijdens je verbouwingen of kampeertrip? Of een permanente voor op je kot of caravan? Wat de bestemming ook is, met onze elektrische, keramische en inductiekookplaten haal je de echte chef in jou naar boven!

 

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ben je op zoek naar een tijdelijke kookplaat voor in je keuken? Of vind je een kookplaat handig voor op je kot? Bij DOMO hebben we verschillende kookplaten in ons assortiment. Neem een kijkje en vind een kookplaat die bij jouw kookkunsten past.

Verschillende soorten kookplaten

We hebben meerdere soorten kookplaten beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Wil je graag een elektrische kookplaat? Dan kun je kiezen uit een keramische kookplaat en een inductiekookplaat. Ieder heeft zijn eigenschappen. Welke elektrische kookplaat je nu kiest, ze bieden je beide een veilige en moderne kookervaring. Een elektrische kookplaat kopen hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en kookgewoonten. Het belangrijkste verschil tussen deze twee kookplaten ligt in de manier waarop ze warmte genereren en overdragen.

Keramische kookplaat

De opwarming en afkoeling van de kookzones neemt bij een keramische kookplaat meer tijd in beslag. Dit zien we dan ook terug in de prijs van de kookplaat. Keramische kookplaten zijn daarnaast gemakkelijk te reinigen en hebben een strak uiterlijk.

Inductiekookplaat

Bij een inductiekookplaat wordt de pan zelf de warmtebron. Op die manier kun je efficiënter en sneller koken. Deze kookplaat reageert sneller op temperatuursveranderingen. Om die reden is een kookplaat met inductie energiezuiniger.

Waarop letten bij de aankoop?

Wil jij een kookplaat kopen? Dan zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Zo is de grootte van de kookplaat en het aantal pits erg belangrijk. Kook je bijvoorbeeld voor een grote familie? Of heb je wel eens gasten op bezoek? Dan kies je best voor een grotere elektrische kookplaat met meerdere pits. Ook is het belangrijk om naar het vermogen te kijken wanneer je een elektrische kookplaat wilt kopen. Een hoger vermogen betekent sneller koken, maar kan ook meer energie verbruiken. We raden je aan om de beschrijvingen van de verschillende producten te lezen. Hierin staat deze informatie per kookplaat uitgelegd.

Kookplaat elektrisch: het veelzijdige gebruik

Elektrische kookplaten zijn veelzijdig en komen goed van pas in verschillende situaties. Een elektrische kookplaat is ideaal als extra pit in je keuken. Maar ook buiten de traditionele keukenomgeving is deze handig te gebruiken. Een elektrische kookplaat is bijvoorbeeld een uitkomst voor studenten op kot. In een kot is ruimte vaak beperkt en een volledige opstelling is hier meestal onmogelijk. Een compacte elektrische kookplaat biedt een handige en veilige manier om heerlijke maaltijden te koken. Daarnaast kan een draagbare kookplaat ook ideaal zijn voor kampeertrips . Een kookplaat is eenvoudig te vervoeren en te gebruiken. Maar ook op andere momenten, wanneer je geen keuken beschikbaar hebt, is een elektrische kookplaat handig. Denk aan een verbouwing of verhuizing. Heb je de kookplaat even niet nodig? Berg ze op in de kast. Wie weet kun je de kookplaat weer gebruiken bij een feest, waar extra kookpitten nodig zijn.

Kookplaat kopen bij DOMO

Wil jij een kookplaat kopen? Neem een kijkje in ons assortiment en vind een geschikte kookplaat. Naast een nieuwe kookplaat, kan een microgolfoven of een combi-oven misschien ook handig zijn. Plaats je vandaag je bestelling? Dan wordt deze binnen één tot drie dagen geleverd.