in vergelijking
Geen producten geselecteerd.

Waterkokers

Een waterkoker zorgt voor een razendsnelle en efficiënte opwarming van water. Wil je water koken voor thee, soep of om pasta in te koken? Onze modellen klaren de klus in geen tijd. Je kunt kiezen voor een basis waterkoker, een glazen waterkoker of zelfs echte thee-makers. De keuze is aan jou!

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een waterkoker is een handig hulpmiddel in de keuken om water te koken. Er zijn verschillende technische specificaties, ontwerpen en functies waaruit je kunt kiezen. Begin je dag alvast met een heerlijke tas thee.

Technische specificaties

Capaciteit waterkoker

De grootte van je waterkoker is een belangrijk element. Heb je een kleine waterkoker nodig voor jezelf? Of heb je een grote versie nodig voor een volledig huishouden? De capaciteiten van onze waterkokers zitten tussen 1 liter en 1,7 liter.

Verwarmingselement

De meeste waterkokers gebruiken een verborgen verwarmingselement om kalkaanslag te minimaliseren. Ook is het schoonmaken hierdoor gemakkelijker. Sommige modellen bieden een traditionele spoel, terwijl andere gebruik maken van platte bodemverwarmingselementen. Deze platte elementen zorgen dan weer voor een snellere kooktijd van het water.

Energieverbruik

Wil jij graag energiebewuste keukenapparaten? Let dan op het energieverbruik wanneer je een waterkoker wilt kopen. Waterkokers met een hoger wattage koken water sneller, maar kunnen meer energie verbruiken. Wil jij het vermogen van een waterkoker weten? Lees dan de productbeschrijvingen zorgvuldig.

Ontkalking van waterkokers

Ontkalking van een elektrische waterkoker is belangrijk. Kalkaanslag kan namelijk de efficiëntie van je waterkoker verminderen. Ook kan de smaak van je water hierdoor worden beïnvloed. Regelmatige ontkalking van je waterkoker is dus cruciaal. Sommige waterkokers zijn uitgerust met een anti-kalkfilter of eenvoudige ontkalkingsprogramma’s. Volg deze stappen voor een effectieve ontkalking:

Meng een ontkalkingsoplossing

Gebruik een vloeibare ontkalking volgens de aanwijzing op de verpakking.

Vul de waterkoker

Vul de waterkoker met de ontkalkingoplossing. Als de waterkoker erg verkalkt is, zorg er dan voor dat de oplossing alle kalkaanslag bedenkt.

Koken en inwerken

Zet je waterkoker aan en laat het mengsel koken. Zodra het gekookt heeft, zet je de waterkoker uit en wacht je ongeveer 30 minuten tot een uur.

Afspoelen

Giet hierna de ontkalkingsoplossing uit de waterkoker en spoel het apparaat grondig schoon. Herhaal dit meerdere keren zodat alle resten verwijderd zijn.

Kook schoon water

Vul vervolgens de waterkoker met schoon water. Breng het water aan de kook en giet het vervolgens weg. Op die manier verwijder je achtergebleven resten van de ontkalking.

Droog de waterkoker

Droog de binnen- en buitenkant van de waterkoker met een schone doek. Wil je je waterkoker opnieuw gebruiken? Zorg er dan voor dat deze volledig droog is.

Een waterkoker kopen van DOMO Elektro

Bekijk onze verschillende waterkokers. Ben je op zoek naar een zwarte waterkoker, een miniwaterkoker of een glazen waterkoker? Vind ze op onze webshop. Heb je gevonden wat je zocht? Plaats dan vandaag nog je bestelling. Binnen één tot drie werkdagen wordt de bestelling bij jou thuis geleverd. Woon je in België en is je bestelling minimum 25€? Dan kun je genieten van een gratis levering. Indien je vragen hebt, raden we je aan om een kijkje te nemen op de klantendienst. Naast waterkokers hebben we ook koffiezetapparaten en espressomachines  in ons assortiment.