Benodigheden
- 250 g + 1 el boter
- 4 eieren
- 150 g pure chocolade
- 100 g + 1 el bloem
- 250 g suiker
- 250 g ricotta
- 1 vanillestokje
- 300 g frambozen
- enkele takjes verse munt
- EXTRA: springvorm van 28 cm doorsnede
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Zet een pannetje op een zacht vuur met de boter. Voeg de chocolade bij de gesmolten boter en meng.
- Breek de eieren in de kom van een keukenrobot en klop los. Voeg de suiker toe en meng nog even.
- Giet de chocolade-boter bij het ei-suikermengsel en meng goed zodat de chocolade niet stolt. Voeg de bloem bij de chocolade en meng nogmaals goed.
- Neem een springvorm van 28 cm doorsnede en bekleed met een vel bakpapier. Stort het deeg erin en bak gaar in de oven gedurende 35 min.
- Snijd het vanillestokje overlangs in twee, schraap er de vanille uit en meng onder de ricotta.
- Mix een handjevol frambozen fijn tot frambozenpulp met een staafmixer.
- Haal de chocoladetaart uit de vorm, laat afkoelen op een rooster en schik op een mooi bord of taartschotel.
- Bestrijk de taart met het ricotta-mengsel en lepel er de frambozen op. Overgiet met de frambozenpulp.
Smakelijk!
25 juli 2022