12 wafels

Bereidingstijd: 60 min.


Benodigdheden

  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 50 cl melk
  • 50 cl water
  • 200 g boter
  • 25 g verse gist
  • 600 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

Bereiding

 

  1. Klop de 4 eierdooiers los.
  2. Giet de melk bij de eierdooiers.
  3. Doe de gist bij het mengsel en klop tot de gist is opgelost.
  4. Klop het water door het beslag.
  5. Doe een snuifje zout bij de 600 g (gezeefde) bloem en voeg de bloem toe aan het beslag. Klop het beslag glad.
  6. Smelt de boter (200 g) en roer de gesmolten boter onder het beslag.
  7. Voeg een snuifje zout toe.
  8. Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker.
  9. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag en laat het beslag dan 20 minuten afgedekt rusten om het te laten rijzen.
  10. Laat het wafelijzer voorverwarmen.
  11. Schep dan ongeveer 300 ml van het deeg in het wafelijzer. Probeer het deeg gelijkmatig over de bakzones te verdelen.
  12. Sluit het wafelijzer. Opgelet: laat de veiligheidsclip aan het handvat te allen tijde open, zodat de wafels ruimte hebben om te rijzen.
  13. Bak de wafels ongeveer 4 minuten.
  14. Haal de wafels uit het wafelijzer, bestrooi naar wens met bloemsuiker en werk af met slagroom voor een echte Brusselse wafel.

Smakelijk!

24 augustus 2023
6 september 2023
24 augustus 2023