Benodigheden
Voor de soep:
- 3 rode uien
- 3 puntpaprika's
- 5 Stoffels Toma'Tasty tomaatjes
- 0,5 rode chilipeper
- 1,5l kippenbouillon
- olijfolie
Voor de tijmcroutons:
- 2 teentjes look, grof gesneden
- 1 handvol verse tijm, grof gesneden
- 50 ml olijfolie
- 1 ciabattabrood
- peper - zout
Voor de pestomascarpone:
- 250 gr mascarpone
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 2 el olijfolie
- peper - zout
Bereiding
-
Snijd de rode ui en puntpaprika in grove stukken.
-
Zet de DOMO soepmaker op de ‘sauteer’ functie en giet er een scheutje olijfolie in.
-
Bak nu de ui, de puntpaprika en de chilipeper aan in de soepmaker. Vul daarna de soepmaker aan met de kippenbouillon.
-
Zet het apparaat op de ‘smooth’-functie en laat het zijn werk doen.
- Doe voor de croutons de look en tijm in een hoge beker en kruid met peper en zout. Giet er nu de olijfolie over en mix met een staafmixer
-
Snijd het ciabattabrood in kleine stukjes. Verwarm nu de tijmolie in een pan op het vuur en bak er de stukjes brood krokant in aan.
-
Doe de mascarpone in dezelfde hoge beker als de tijmolie en doe er de basilicumblaadjes en olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Mix op met een staafmixer.
-
Verdeel de soep over kommetjes en lepel er de pestomascarpone over. Werk nog af met de tijmcroutons alvorens te serveren.
Smakelijk!