DOMO soepje van puntpaprika

Soepje van puntpaprika met pestomascarpone en tijmcroutons

4 personen

Bereidingstijd: 20-30 min.


Benodigheden

Voor de soep:

  • 3 rode uien
  • 3 puntpaprika's
  • 5 Stoffels Toma'Tasty tomaatjes
  • 0,5 rode chilipeper
  • 1,5l kippenbouillon
  • olijfolie

 

Voor de tijmcroutons:

  • 2 teentjes look, grof gesneden
  • 1 handvol verse tijm, grof gesneden
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ciabattabrood
  • peper - zout

 

Voor de pestomascarpone:

  • 250 gr mascarpone
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper - zout

Bereiding

 

  1. Snijd de rode ui en puntpaprika in grove stukken.

  2. Zet de DOMO soepmaker op de ‘sauteer’ functie en giet er een scheutje olijfolie in.

  3. Bak nu de ui, de puntpaprika, de tomaatjes en de chilipeper aan in de soepmaker. Vul daarna de soepmaker aan met de kippenbouillon.

  4. Zet het apparaat op de ‘smooth’-functie en laat het zijn werk doen. 

  5. Doe voor de croutons de look en tijm in een hoge beker en kruid met peper en zout. Giet er nu de olijfolie over en mix met een staafmixer
  6. Snijd het ciabattabrood in kleine stukjes. Verwarm nu de tijmolie in een pan op het vuur en bak er de stukjes brood krokant in aan.

  7. Doe de mascarpone in dezelfde hoge beker als de tijmolie en doe er de basilicumblaadjes en olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Mix op met een staafmixer.

  8. Verdeel de soep over kommetjes en lepel er de pestomascarpone over. Werk nog af met de tijmcroutons alvorens te serveren. 

Smakelijk!


Wil je Jeroen De Pauw dit recept zien maken? Bekijk dan zeker onderstaande video!

6 september 2023
6 september 2023
24 augustus 2023