Ingrediënten
Voor de wafels:
- 1 ei
- 50 g jonge spinazieblaadje
- 150 g bloem
- 1/2 zakje droge gist (3,5 g)
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 dl melk
- 50 g gezouten boter
- peper en zout
Voor de topping:
- 250 g gerookte zalm
- 50 g foreleieren
- 1/2 citroen
- 2 dl slagroom
- 1/4 bussel bieslook
- 8 takjes dille
- peper
- zout
Bereiding
- Neem een blender en mix de spinazie fijn met de melk en het ei.
- Doe de bloem, de geraspte Parmezaanse kaas, de gist en peper in een kom en meng goed met een handmixer. Voeg beetje bij beetje het spinaziemengsel toe en vervolgens 30 g gesmolten boter. Meng goed en breng verder op smaak. Dek af met een doek en laat 60 min. op kamertemperatuur rusten.
- Klop met een handmixer de room stijf met het citroensap, peper en zout. Meng er de gehakte bieslook onder.
- Snijd de zalm in kleine blokjes. Zet alles in de koelkast.
- Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer. Smeer het wafelijzer in met de gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min. per bakbeurt (8 à 9 wafels in totaal).
- Dresseer de slagroom met een spuitzak op de wafels. Werk af met zalmblokjes, foreleieren, jonge spinazieblaadjes en takjes dille. Serveer meteen.
Smakelijk!
24 augustus 2023