Recept kaneelrolletjes voor op de Paasbrunch

Kaneelrolletjes voor op de Paasbrunch

Bereidingstijd: 45 min.


Benodigheden

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 el kaneel
  • 2 el kristalsuiker
  • Slagroom
  • Optioneel: glazuur

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk ze allebei met de gesmolten boter, maar laat de randen vrij.
  3. Meng de kristalsuiker met de kaneel en strooi dit over het bladerdeeg.
  4. Bestrijk de randen van het deeg met water.
  5. Leg de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en druk de randen goed aan.
  6. Snijd met een scherp mes het bladerdeeg in repen.
  7. Neem het uiteinde van elke reep bladerdeeg en kruis deze 2 x over elkaar zodat er een ‘Paashaas’ ontstaat met twee oren en een ronding onderaan. Zorg ervoor dat het kaneel aan de zijkant van de reepjes zichtbaar is.
  8. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 17-18 minuten af in de voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen en werk optioneel af met glazuur en een toefje slagroom.

Smakelijk!

21 maart 2024
27 maart 2024
21 maart 2024