Benodigheden
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 el gesmolten boter
- 1 el kaneel
- 2 el kristalsuiker
- Slagroom
- Optioneel: glazuur
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk ze allebei met de gesmolten boter, maar laat de randen vrij.
- Meng de kristalsuiker met de kaneel en strooi dit over het bladerdeeg.
- Bestrijk de randen van het deeg met water.
- Leg de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en druk de randen goed aan.
- Snijd met een scherp mes het bladerdeeg in repen.
- Neem het uiteinde van elke reep bladerdeeg en kruis deze 2 x over elkaar zodat er een ‘Paashaas’ ontstaat met twee oren en een ronding onderaan. Zorg ervoor dat het kaneel aan de zijkant van de reepjes zichtbaar is.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 17-18 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen en werk optioneel af met glazuur en een toefje slagroom.
Smakelijk!
21 maart 2024