Heteluchtfriteuses zijn hot

Ontdek alle voordelen van de deli-fryers van DOMO

Geplaatst op 27 september 2023
Heteluchtfriteuses zijn hot

Ontdek alle voordelen van deli-fryers

Winter of zomer, bij Belgen staan frietjes standaard op de menu. Niets lekkerder en gezelliger dan frietjes met een snack. We weten ondertussen dat ze zelf bakken voordeliger is dan langsgaan in de frituur. Bovendien biedt overstappen van een traditionele friteuse (of heteluchtoven) naar een deli-fryer de volgende belangrijke voordelen:

  • Je hebt geen (dure) olie nodig en bakt ook gezonder; je gebruikt tot 80% minder vet
  • Je verbruikt minder energie (gemiddeld 1.000 watt minder dan een friteuse of oven)

Verschil tussen een deli-fryer en een heteluchtoven

Beide toestellen werken op basis van hete lucht. In een deli-fryer wordt hete lucht met hoge snelheid rond het voedsel geblazen. Deze heteluchtcirculatie zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd aan alle kanten, vergelijkbaar met de manier waarop een oven werkt. Als je eten in de deli-fryer klaarmaakt, dan levert dat een knapperiger resultaat op dat meer lijkt op een bereiding in een traditionele friteuse dan een oven. In de deli-fryer bak je frietjes en snacks krokant en knapperig. Het vet en sappen die tijdens het bakken vrijkomen, worden namelijk afgevoerd naar de bodem van het toestel. Hierdoor frituur je niet alleen verantwoord, je gaat in tegenstelling tot de oven ook geen slappe frietjes hebben als resultaat. Hoewel je een klein beetje olie kunt toevoegen aan sommige gerechten om ze knapperiger te maken, heb je over het algemeen veel minder olie nodig dan bij traditioneel frituren. Dit maakt het een gezondere optie voor het bereiden van voedsel.

Bovendien is de deli-fryer sneller opgewarmd dan een oven die hier snel 10 minuten over doet. Niet enkel het opwarmen gaat sneller, ook de kooktijd is korter. De hete lucht in de deli-fryer bereikt snel hoge temperaturen, waardoor voedsel snel kan worden gekookt. Hierdoor krijg je een knapperige buitenkant en een sappige binnenkant voor vlees en vis, terwijl quiches gelijkmatig kunnen bakken en cakes goed kunnen rijzen. Verder worden de deli-fryers geleverd met verschillende accessoires en instellingen waarmee je verschillende soorten voedsel kunt bereiden volgens verschillende methodes, zoals bakken, grillen, roosteren en meer.

Niets dan voordelen

De eerste generatie deli-fryers hadden een ietwat beperkte capaciteit voor een gezin (2 tot 3 liter) maar de nieuwste deli-fryers starten vanaf een capaciteit van 4 liter of 1,2kg, wat prima is voor een single of 2 personen. Maar je kan ook kiezen voor eentje met een capaciteit van 6 liter tot maar liefst 10 liter, met ingebouwde draaifunctie én voedseldroger. Superhandig zijn ook de deli-fryers met 2 onafhankelijke bakzones van elk 4 liter, waardoor er geen overdracht is van geur of smaak en er andere temperaturen en baktijden kunnen ingesteld worden. De krokante frietjes en de kip staan op zondag dus meteen samen op tafel ;-)

Ontdek hier ons gamma van deli-fryers:

De deli-fryers van DOMO zijn volgens Test Aankoop bij de 3 meest betrouwbare merken in de categorie heteluchtfriteuses, check hier het ganse artikel.

 

Maak kennis met 4 toppers uit ons gamma:

DO539FR DOMO Deli-fryer - 6 L - 1500 W

 Met de DOMO Deli-fryer DO539FR haal je een toptoestel in huis! Dankzij haar capaciteit van 6 liter bak je tot wel 1,5 kg frietjes in één keer. Met het handige display met touch bediening kies je in één klik uit 8 automatische programma’s: kip, vlees, vis, cake, pizza, party snacks, frietjes en groenten. Liever je eigen recept? De Deli-fryer heeft een regelbare temperatuur van 80 tot 220°C en een timer tot 60 minuten met eindsignaal. Via het digitale display lees je perfect af hoe lang je bereiding nog duurt. Haal deze culinaire must-have vandaag nog in huis!

DO540FR DOMO Deli-fryer met kijkvenster - 6 L - 1500 W

Ontdek deze innovatieve DOMO Deli-Fryer met kijkvenster DO540FR! Dankzij de snelle luchtcirculatie frituur je snel en energiezuinig én geniet je van heerlijk knapperige gerechten. Dankzij het kijkvenster kan je bovendien het bakproces volgen en het toestel heeft een herinneringsfunctie om het voedsel op te schudden. De Deli-Fryer biedt een ruime capaciteit van 6 liter en laat je gezond en vetvrij koken. Het toestel heeft een display met 8 voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je in een handomdraai gerechten zoals frietjes, kroketten, snacks, kip, vlees, quiche of cake op tafel kan toveren. Haal deze culinaire must-have vandaag nog in huis!

DO537FR DOMO Deli-fryer 'double fry zone' - 2x 4 L - 2850 W

De deli-fryer double fry zone DO537FR van DOMO zorgt ervoor dat je 2 bereidingen gelijktijdig kan klaarmaken. En dat elk aan andere instellingen. Dankzij de twee afzonderlijke bakzones is er ook geen overdracht van geuren of smaken. Elke zone heeft een capaciteit van 4 l. Hierdoor kan je perfect in de ene zone frietjes bakken terwijl je in de andere zone kip bereidt. De deli-fryer beschikt over 8 automatisch ingestelde programma’s waarvan eentje zelfs het werk van een voedseldroger doet. Al het nodige stel je in op het controlepaneel dat voor beide zones te gebruiken is.

DO534FR DOMO Deli-fryer Oven 3-in-1 - 10 L - 1800 W

Met de deli-fryer oven DO534FR van DOMO haal je één van de meest multifunctionele toestellen in huis. Dit toestel is een deli-fryer, oven mét draaifunctie én voedseldroger in één. De mogelijkheden zijn eindeloos! De 8 automatische programma’s en het bijgevoegde receptenboekje helpen je alvast een eind op weg. De capaciteit van 10 liter zorgt ervoor dat je meteen een hele maaltijd kan klaarmaken. Gebruik hiervoor de verschillende accessoires die standaard bij het toestel geleverd worden. Het toestel is eenvoudig te bedienen en tijdens de werking hou je de gaartijd in de gaten via het kijkvenster.

Ontdek hier een aantal lekkernijen, die je in een handomdraai op tafel tovert met behulp van een deli-fryer:

  1. Chocoladetaart Ideaal voor een klein taartje, aangezien er een niet al te grote ovenschaal in de mand van de deli-fryer past. Ideaal voor een single portion. 50 minuten op 150 graden
  2. Pizza Mini-pizza's zijn het handigst, vanwege de grootte van de pizza. Voor iedere soort en merk geldt een andere temperatuur en baktijd. Binnen de 6 à 10 minuten heb je de pizza’s klaar. Ideaal als hapje of als het snel moet gaan.
  3. Gekookt eitje De deli-fryer kan de functie van een eierkoker overnemen, perfect voor het ontbijt. Wil je een zachtgekookt eitje, dan steek je het er 6 tot 7 minuten in, op een hardgekookt eitje is het 12 minuten wachten. Voor beide zet je de deli-fryer op 160 graden.
  4. Afbakbroodjes Pistolets en croissants kan je prima in de deli-fryer afbakken. Keizerbroodjes: 5 minuten op 160 graden. Croissants: 6 minuten op 190 graden.
  5. Muffins Ontdek het recept hier

Je vindt al deze toestellen op onze website!

 

 

4 oktober 2023
8 september 2023