DOMO gegrilde kipbrochettes grill

Gegrilde kipbrochettes met gember, soja, chilipeper op de grill

4 personen

Bereidingstijd: 15 min.


Benodigheden

  • 800 g kipfilethaasje
  • 4 stengels citroengras
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 2 limoenen
  • enkele takjes koriander
  • 2 cm gember
  • pili-pili
  • 1 dl soja-saus
  • 1 dl gembersiroop
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Doe de filethaasjes in een mengschaal.
  2. Hak de stengels citroengras en de pili-pili, sjalotten en de knoflook in een chopper en voeg toe aan de kip.
  3. Giet de sojasaus en gembersiroop over de kip. Spoel de limoenen en snijd in stukken, voeg toe.
  4. Snijd de gember in stukken en meng onder de kip.
  5. Dek de mengschaal af met vershoudfolie en laat een uurtje marineren, zodat de smaken goed opgenomen worden.
  6. Draai de haasjes op een prikker en bak ze rondom rond gaar op een grilltoestel of een teppanyaki.
  7. Bestrijk ze regelmatig met de marinade zodat ze mooi karamelliseren.
  8. Serveer meteen.

Tip: je kan de filethaasjes de dag voordien al marineren, zodat de smaken extra goed opgenomen worden.

 

Smakelijk!

16 augustus 2022
17 augustus 2022
15 augustus 2022