Benodigdheden
- 1 bussel witte asperges (500 g)
- 2 sneetjes gerookte heilbot
- 2 sjalotten, in stukken gesneden
- 1/2 teentje look
- 1 l kippenbouillon
- 1 el boter
- peper en zout
Bereiding
- Breek de uiteindes van de asperges (ong. 3 cm) en snijd deze in kleine stukjes. Schil de asperges. Houd 3 asperges apart en snijd de rest eveneens in kleine stukjes.
- Doe het half teentje knoflook, de sjalotten, de stukjes asperge en een klontje boter in de soepmaker. Voeg dan 1 liter kippenbouillon toe en kies het programma ‘Extra smooth’.
- Snijd de 3 resterende asperges in stukjes en voeg 3 min. voor het einde van het programma toe.
- Snipper de gerookte heilbot en bieslook, voeg het toe als garnituur en serveer.
Smakelijk!
25 augustus 2022