Benodigheden
- 400 g spaghetti
- 400 g gemengd gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 500 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el spaghettikruiden
- 1 el provençaalse kruiden
- 10 kleine mozzarella-balletjes
- 4 zwarte olijven
- Verse oregano
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 180° C.
- Kook de pasta gaar, in licht gezouten water.
- Kruid het gehakt met peper en zout.
- Rol balletjes van het gehakt en schuif de balletjes gedurende 15 minuten in de oven.
- Pers de look en snipper de ui. Stoof deze vervolgens aan in een kookpot met olijfolie.
- Blus de ui en look met de tomatenblokjes. Kruid de saus naar smaak met peper en zout, spaghettikruiden en/of provençaalse kruiden.
- Laat de saus garen gedurende 10 minuten op een laag vuurtje
- Snij de mozzarella-balletjes in schijfjes en leg op elke gehaktbal een schijfje .
- Snij de olijven in schijfjes en leg op elk mozzarella-schijfje een stukje olijf.
- Zet het geheel nog 1 minuut in de oven tot de kaas net gesmolten is.
- Giet de pasta af en meng ze onder de tomatensaus.
- Draai de pasta op en verdeel deze over de borden.
- Verspreid de gehaktballen tussen de pasta en werk af met wat verse oregano.
Smakelijk!
18 oktober 2023