DOMO breakfast wurger

6 wurgers

Bereidingstijd: 30 min.


Benodigheden

  • 80g zelfrijzende bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • Snuifje zout
  • 8 grote eieren
  • 400 ml botermelk
  • 1 el olie
  • 3 el ongezouten boter
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 450g baby spinazie
  • ahornsiroop om te serveren

Bereiding

 

Voor de wafels

  1. In een kom meng je de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen. 
  2. In een andere kom klop je 2 eiwitten tot sneeuw. 
  3. In een grote kom mix je 2 eidooiers, botermelk, olie en boter samen. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en roer tot het 1 geheel vormt. Voorzichtig spatel je de eiwitten eronder. 
  4. Bak de wafels goudbruin gedurende 3 à 4 minuten in de Wafflelicious. Leg apart.

Voor de vulling

  1. Bak van de overige 6 eieren spiegeleitjes. 
  2. Bak gelijktijdig ook het spek. 

Om te serveren, neem één wafel voor de bodem. Beleg die met de gebakken eieren, spinazie en bacon. Leg er dan nog een wafel bovenop om er een 'wurger' van te maken. Druppel er naar wens een beetje ahornsiroop over.

Smakelijk!

20 maart 2024
20 maart 2024
20 maart 2024