DOMO breakfast wurger

6 wurgers

Bereidingstijd: 30 min.


Benodigheden

  • 80g zelfrijzende bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl zout
  • 8 grote eieren
  • 392g botermelk
  • 1 el olie
  • 3 el ongezouten boter
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 450g baby spinazie
  • ahornsiroop om te serveren

Bereiding

 

Voor de wafels

  1. Verwarm de oven op 95 °C. 
  2. In een kom klop je de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen. 
  3. In een andere kom mix je 2 eiwitten tot sneeuw. 
  4. In een grote kom klop je 2 eidooiers, botermelk, olie en boter samen. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en roer tot het 1 geheel vormt. Voorzichtig spatel je de eiwitten eronder. 
  5. Bak de wafels goudbruin gedurende 3 à 4 minuten in de Wafflelicious. 
  6. De wafels houd je vervolgens warm in de oven. 

Voor de vulling

  1. Bak van de overige 6 eieren spiegeleitjes. 
  2. Bak gelijktijdig ook het spek. 

Om te serveren, snij je een wafel in de lengte in twee en maak er wurgers van met de spiegeleitjes, de spinazie en het spek. Druppel er naar wens een beetje ahornsiroop over.

Smakelijk!

20 maart 2024
20 maart 2024
20 maart 2024