Benodigheden
- 2 aubergines
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geplet
- 10 kerstomaatjes, in vieren gesneden
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 plak halloumi
- Grof zout en peper
- Olijfolie
- Verse basilicum
Bereiding
- Snijd de aubergines in lange plakken van +- 1 cm dikte.
- Leg ze in een grote schaal en bestrooi ze royaal met grof zout.
- Leg iets van gewicht (bv. een kookpot) bovenop de aubergines en zet ze 15 min. in de koelkast.
- Het zout zal nu het vocht van de aubergines absorberen.
- Neem een steelpannetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie.
- Doe er vervolgens de fijngesneden ui, de geperste look, de stukjes kerstomaat, een takje tijm en een takje rozemarijn in.
- Laat de kerstomaatjes zachtjes smelten op het vuur.
- Breng extra op smaak met peper en zout.
- Spoel de aubergineplakken af onder koud, stromend water.
- Dep ze droog tussen een keukenhanddoek.
- Kruid de plakken opnieuw met peper en zout en besmeer ze met een laagje olijfolie.
- Grill de aubergineplakken vervolgens op een contactgrill.
- Snijd de halloumi in balkjes.
- Haal de aubergineplakken van de grill en rol in elke plak een balkje halloumi.
- Leg de auberginerolletjes opnieuw op de grill tot ze volledig gaar zijn en de halloumi licht gesmolten is.
- Leg de auberginerolletjes op een bordje.
- Lepel de gesmolten kerstomaatjes erover.
- Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Smakelijk!
28 juli 2022