Energiebewust verkoelen deze zomer? Ontdek de voordelen van de mobiele airco’s met A+ label!

Met een A+ label ben je verzekerd van een toestel dat voldoet aan de hoogste normen voor energie-efficiëntie.

Geplaatst op 13 mei 2024
Energiebewust verkoelen deze zomer? Ontdek de voordelen van de mobiele airco’s met A+ label!

Energiebewust verkoelen deze zomer? Ontdek de voordelen van de mobiele airco’s met A+ label!

Deze zomer introduceert DOMO twee mobiele airconditioners met een A+ label! Deze nieuwe generatie airco’s is uiterst energiezuinig en werkt bijzonder efficiënt, waardoor je niet alleen geniet van verkoeling in huis, maar ook van een lagere energierekening en een verminderde milieu-impact. Met een A+ label ben je verzekerd van een toestel dat voldoet aan de hoogste normen voor energie-efficiëntie. Kortom, een slimme keuze voor zowel je comfort als je portemonnee, want deze airco’s met A+ label kan je aankopen met ecocheques!

 

Wees de hitte voor

Met de zomer in aantocht is het tijd om vooruit te plannen en je huis klaar te maken voor verkoeling.

Wil je dit jaar de hitte buiten houden? Dan is een mobiele airco geen overbodige luxe. Ze zijn makkelijk verplaatsbaar en eenvoudig te installeren: plaats het toestel in de gewenste kamer, steek de stekker in het stopcontact en je kunt direct beginnen met koelen. Mobiele airco's koelen de aanwezige lucht in de ruimte en voeren de warmte af via een afvoerslang.

Met deze apparaten kun je de hoge temperaturen voorblijven en/of een aangenaam klimaat binnenshuis creëren.

Airco-modellen met energielabel A+

Dit nieuwe energiezuinige toestel is voorzien van een reeks geavanceerde functies, zoals een programmeerbare timer en een thermostaat die instelbaar is tussen 17°C en 30°C, waardoor gebruikers volledige controle hebben over hun binnenklimaat. Met een capaciteit van 9.000 BTU is deze airco geschikt voor ruimtes van minimum 10 m² tot maximum 30 m², waardoor hij snel je slaapkamer, woonkamer, kantoor, etc. kan koelen.

De verschillende functies, waaronder koelen, ventileren, luchtontvochtigen, slaapmodus en 'auto' functie, bieden veelzijdigheid voor verschillende behoeften en voorkeuren.

Wat deze airco nog aantrekkelijker maakt, is het gebruik van milieuvriendelijke koelvloeistof R290, wat bijdraagt aan een duurzamere keuze voor koeling. 

Een ander opvallend kenmerk van de DO10180 Airco is het recyclen van condensatiewater, waardoor de watertank slechts zelden geleegd hoeft te worden. Dit zorgt niet alleen voor gemak voor de gebruiker, maar ook voor een efficiënter gebruik van de airconditioner.

Met het oog op gebruiksgemak is de airco ook voorzien van een mooi design met LED-display, een afstandsbediening, een installatiekit, handige wieltjes en een geïntegreerd handvat voor eenvoudig transport. Bovendien zorgt de snoeropberging voor een opgeruimde en nette uitstraling in elke ruimte.

TIP!

Laat de warmte in je slaapkamer of woonkamer niet te hoog oplopen! Begint de temperatuur binnenshuis te stijgen boven 25°C? Schakel dan meteen de mobiele airco in, in de ruimte die je koel wil houden. Het kost minder energie om je airco enkele uren te laten draaien om de temperatuur te behouden, dan wanneer je van bijvoorbeeld 30°C terug naar 20°C wil gaan. 

DO360A DOMO Mobiele airco voor ruimtes tot 36m² - 10.000 BTU

Met een indrukwekkend koelvermogen van 10.000 BTU is de DOMO DO360A in staat om ruimtes tot 36 m² effectief te koelen. Of je nu een slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte wilt verfrissen, deze airconditioner biedt de nodige kracht om de temperatuur te reguleren en een aangename omgeving te creëren, zelfs op de heetste dagen.

Dankzij het intuïtieve LED-display en de handige afstandsbediening kun je eenvoudig de gewenste temperatuur instellen tussen 17°C en 30°C, en het apparaat aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren zonder van de bank af te hoeven komen. Met een simpele druk op de knop heb je volledige controle over je binnenklimaat.

 

Dankzij de meegeleverde installatiekit en afvoerbuis is het aansluiten van de mobiele airco een fluitje van een cent. Je kunt snel aan de slag zonder ingewikkelde installatieprocedures. Bovendien wordt het condensatiewater netjes opgevangen in de watertank en verdampt dit water automatisch, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over vervelende lekkages of handmatige afvoer.

Met een energieklasse van A+ combineert de DOMO DO360A uitstekende prestaties met energiezuinigheid. Geniet van een comfortabele omgeving zonder te moeten nadenken over je energieverbruik. 

Dankzij zijn compacte afmetingen en de handige wieltjes is de DOMO DO360A eenvoudig te verplaatsen naar elke gewenste locatie. Of je nu wilt genieten van verkoeling in je slaapkamer, woonkamer of kantoor, deze mobiele airconditioner biedt de flexibiliteit die je nodig hebt om te profiteren van zijn verfrissende eigenschappen waar je ook bent.

Met de DOMO DO360A mobiele airconditioner hoef je je nooit meer zorgen te maken over de hitte. Geniet van verkoeling, comfort en gebruiksgemak, waar en wanneer je maar wilt. Investeer vandaag nog in je welzijn en creëer de perfecte binnenomgeving met deze krachtige en veelzijdige airco van DOMO.

Hoeveel kost een mobiele airco nu eigenlijk? 

De aankoop van een mobiele DOMO airco ligt tussen € 399 en € 799. Met koelvermogens gaande van 7.000 BTU tot maar liefst 14.000 BTU. Hoe hoger de BTU, hoe krachtiger en dus hoe sneller de airco kan koelen. 

Het verbruik van een mobiele airco is iets complexer om te berekenen. De kost per kWh hangt af van verschillende variabelen waaronder de combinatie tussen het vermogen en het aantal BTU en de energiezuinigheid van het toestel. Als we kijken naar onze 2 nieuwe A+ labels, dan komen we op een gemiddelde van slechts 0,9 en 1 kWh! 

Maar wat zeggen die cijfers nu? Welnu, om een tastbare berekening te maken, baseren we ons op een typisch Belgische zomer, waarop de mobiele airco’s 4 uur per dag draaien:

DO10180 Mobiele Airco 9.000 BTU – A+ label DO360A Mobiele Airco 10.000 BTU – A+ label
 0,9 kWh/60 min.  1 kWh/60 min.
 x 4 uur per dag = 3,6 kWh  x 4 uur per dag = 4 kWh
 x € 0,32/kWh* =  amper €1,15 per dag!  x € 0,32/kWh* = slechts € 1,28 per dag!

 

WIST JE DAT?

Wie zonnepanelen heeft liggen doet nog een betere zaak! Een mobiele airco zal je het meeste gebruiken net op die dagen waarop de zon heel fel geschenen heeft en je dus gratis elektriciteit beschikbaar hebt!

Ontdek deze en al onze mobiele airco's hier.

 

 

Bron: *Berekening prijs per kWh: Prijzen elektriciteit gebaseerd op cijfers 25/04/2024 https://dashboard.vreg.be/report/DMR_Prijzen_elektriciteit.html

24 april 2024