U bent hier

Gefrituurde scampi

Gefrituurde scampi

 

 

 

 

 

 

6 scampi
35 g bloem
75 g broodkruim
1 ei
tartaarsaus
peper
zout
  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  2.  Meng de bloem met een snuifje peper en zout in een kom.
  3. Klop een ei los in een tweede kom en doe het broodkruim in een derde kom.
  4. Haal de scampi achtereenvolgens door de bloem, het ei en het broodkruim. Laat voor een beter resultaat vervolgens even rusten in de koelkast. 
  5. Verwarm de friteuse voor op 180˚.
  6. Doe de scampi in het frituurmandje. Spray het mandje eventueel eerst wat in met olie om aanbakken te voorkomen.
  7. Bak gedurende 6 minuten op 180˚.
  8. Serveer de scampi met tartaarsaus als dip. 

Smakelijk!