Benodigdheden
Voor de wafels:
- 2 blikken kikkererwten, uitgelekt
- 0,5 ui
- 1 teentje look
- 0,5 rood chilipepertje
- 1 handvol platte peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 1 tl ras-el-hanout
- 1 flinke scheut olijfolie
Voor de topping:
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 0,5 ui, fijngesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 courgette
- 0,5 citroen, het sap
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Stoof de ui, look en puntpaprika even aan in een scheutje olijfolie en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Verdun met een scheutje water en kruid met peper en zout. Laat zachtjes sudderen.
- Doe alle ingrediënten voor de wafelburgers in de chopper. Mix tot een glad deegje.
- Snijd met een dunschiller dunne linten van de courgette. Doe een scheutje olijfolie op de courgette. Kruid met peper en zout en breng extra op smaak met citroensap. Laat even marineren.
- Verhit het wafelijzer en vet het in met een dun laagje olijfolie. Schep er twee flinke lepels van het kikkererwtenbeslag in en bak er mooie, goudbruine wafels van.
- Serveren: Schik een wafeltje mooi op een bord. Leg er wat courgettesliertjes bovenop. Werk af met het tomatensausje en een takje peterselie.
Smakelijk!
24 augustus 2023