Benodigdheden
- 1 vanillestokje
- 3 eierdooiers
- 3,5 dl volle melk
- 2 dl slagroom
- 150 g suiker
Bereiding
- Was het vanillestokje en snijd het overlangs door, zodat het aroma beter tot zijn recht kan komen.
- Klop de slagroom en de melk op en voeg het stokje toe aan het mengsel.
- Maak het geheel warm en neem het van het vuur als het kookt.
- Laat alles een beetje afkoelen. Klop ondertussen het eigeel en de suiker tot een schuimig mengsel.
- Verwijder het vanillestokje uit het lauwe melkmengsel en voeg het mengsel beetje bij beetje bij het schuimige mengsel van eigeel en suiker.
- Verwarm het geheel opnieuw terwijl je roert, maar zorg ervoor dat het niet kookt.
- Wanneer het geheel steviger begint te worden, neem je het mengsel van het vuur en laat je het afkoelen.
- Filter het mengsel daarna door een zeef en giet het in de roomijsmachine.
- Tijd in de roomijsmachine: +/- 60 minuten.
Smakelijk!
9 januari 2022