Benodigheden
- 60 g groene olijven, ontpit
- 1½ el kappertjes, gespoeld en uitgelekt
- 4 ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook, zonder schil
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 1 kleine verse groene chilipeper
- 1 el witte wijnazijn
- 60 ml extra vierge olijfolie, + 2 el extra
- 10 eiwitten
- 2 el fijngesnipperde bladpeterselie
- 60 g feta, verkruimeld
- 1 el verse oreganoblaadjes
- 1 el grof gehakte bieslook
Bereiding
- Mix de olijven, kappertjes, ansjovis, sjalotjes, knoflook en chili in de chopper en mix de ingredienten tot een grove pasta.
- Blijf mixen en voeg geleidelijk aan de olijfolie en azijn toe.
- Klop de eiwitten los met de gesnipperde peterselie en een beetje zout.
- Verhit olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de omelet op middelhoog vuur tot het mengsel begint te stollen en te bubbelen.
- Zet het vuur lager en laat zachtjes gaar worden.
- Roer het eiwit af en toe om zodat de omelet egaal gaar wordt.
- Laat de omelet op een bord glijden, werk af met toefjes tapenade, feta en bieslook en dien onmiddellijk op.
Smakelijk!
4 maart 2022