Olijventapenade en feta

2 personen

Bereidingstijd: 20 min.


Benodigheden

  • 60 g groene olijven, ontpit
  • 1½ el kappertjes, gespoeld en uitgelekt
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, zonder schil
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 kleine verse groene chilipeper
  • 1 el witte wijnazijn
  • 60 ml extra vierge olijfolie, + 2 el extra
  • 10 eiwitten
  • 2 el fijngesnipperde bladpeterselie
  • 60 g feta, verkruimeld
  • 1 el verse oreganoblaadjes
  • 1 el grof gehakte bieslook

Bereiding

  1. Mix de olijven, kappertjes, ansjovis, sjalotjes, knoflook en chili in de chopper en mix de ingredienten tot een grove pasta.
  2. Blijf mixen en voeg geleidelijk aan de olijfolie en azijn toe.
  3. Klop de eiwitten los met de gesnipperde peterselie en een beetje zout.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de omelet op middelhoog vuur tot het mengsel begint te stollen en te bubbelen.
  5. Zet het vuur lager en laat zachtjes gaar worden.
  6. Roer het eiwit af en toe om zodat de omelet egaal gaar wordt.
  7. Laat de omelet op een bord glijden, werk af met toefjes tapenade, feta en bieslook en dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

4 maart 2022
5 maart 2022
3 maart 2022