Bereidingstijd: 20 min.


Benodigheden

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g gekookte kikkererwten (bokaal)
  • 1 tl umeboshipasta (Japanse zoute pruimen pasta)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el witte tahin (pasta van sesamzaad)
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje komijn
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje kruidenzout

Bereiding

  1. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Hak de bieslook fijn.
  3. Mix de kikkererwten, de umeboshipasta, sesamolie en de look in de Maxi chopper.
  4. Als de hummus te droog is, voeg je er een beetje vocht van de kikkererwten aan toe.
  5. Breng de witte tahin en de kruiden met kruidenzout onder de hummus en meng goed.

Smakelijk!

2 maart 2022
3 maart 2022
1 maart 2022