Benodigheden
- 7 middelgrote aardappelen
- 2 tl zout
- 2 tl lookpoeder
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 25 g geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie
- yoghurt- of blauwekaasdressing met peterselie om te dippen
Bereiding
- Snij de aardappelen in wedges – dit mag met de schil er nog aan – en doe de wedges in een kom. De dikte van de wedges zal de gaartijd bepalen. Hoe dunner de wedges gesneden zijn, hoe sneller ze klaar zullen zijn.
- Doe de wedges in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed.
- Verwarm de friteuse voor op 180°C
- Meng in een andere kom het zout, het lookpoeder en de Italiaanse kruiden.
- Doe de geraspte parmezaan bij de wedges en meng goed.
- Bestrooi de wedges met de kruidenmix.
- Doe de wedges in het mandje.
- Bak de wedges gedurende 18 à 22 minuten op 180°C en stel de draaifunctie in. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de wedges.
- Schud de wedges na 10 minuten.
- Serveer met een yoghurt- of blauwekaasdressing, opgefrist met peterseliesnippers, om te dippen.
Smakelijk!
18 juli 2022