Benodigdheden
- 390 g bloem
- 1 ½ koffielepel bakpoeder
- ½ koffielepel zout
- 230 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 112 g roomkaas
- 200 g suiker
- 1 ei
- 2 koffielepels vanille-extract
Ingrediënten voor de topping:
- 120 g bloemsuiker
- 100 g Nutella
- 60 ml room of melk
- 1 koffielepel vanille-extract
- Een snuifje zout
Bereiding
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom.
- Meng in een andere kom de boter met de roomkaas tot een gladde massa.
- Voeg hier de suiker aan toe en meng opnieuw.
- Voeg nu het ei en het vanille-extract bij deze massa en meng tot een geheel.
- Voeg de inhoud van de kom met droge ingrediënten bij de kom met de gladde massa.
- Meng dit geheel tot een zacht beslag.
- Laat het beslag 2 uur rusten in de koelkast.
- Het deeg is nu een vrij vaste massa waardoor je met een lepel of je handen telkens stukjes deeg kan nemen om tussen de bakplaten te bakken tot koekjes.
- Bak ze goudbruin.
Bereiding voor de topping
- Meng alle ingrediënten samen in een kom tot een zacht en smeuïg beslag.
- Schep met een koffielepel het beslag in de koekjes eens deze afgekoeld zijn.
Optioneel: om achteraf te decoreren, gebruik wat fijngemalen noten, stukjes chocolade, … en strooi over de koekjes met topping naar wens.
Smakelijk!
21 september 2022