U bent hier

Zoete aardappelwafels

Zoete aardappelwafels

400 g zoete aardappel
½ tl zout
1 teentje look
2 eieren
2 el water
50 g havermout
Kokosolie (om de bakplaten in te vetten)
TOPPING:
2 advocado’s
4 el kwark
1 granaatappel
2 el ahornsiroop

Schil de zoete aardappel en rasp deze dan met een grove rasp. Doe het in een steelpannetje en pers er de look bij. Voeg het zout toe en ook twee el water. Laat ongeveer 5 min. koken tot de zoete aardappel wat zacht geworden is. Maal de havermout fijn tot poeder. Haal de zoete aardappel van het vuur en doe het in een grote kom. Voeg hier de eieren bij. Voeg als laatste het havermeel toe. Meng het geheel tot een gladde massa.

Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in schijfjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Verdeel de avocado en granaatappelpitjes over de wafel, doe er een toefje kwark op en werk af met wat ahornsiroop.