U bent hier

Zelfgemaakte frieten

Zelfgemaakte frieten in de deli-fryer

1/2 kg aardappelen
snuifje zout
  1. Schil 1/2 kg aardappelen en snij ze in frieten van ongeveer 1 cm dik.
  2. Laat ze 30 minuten in water weken. Dep ze hierna goed droog.
  3. Verwarm de friteuse voor op 140˚.
  4. Doe de frieten in een kom en voeg een eetlepel olie toe. Vermeng de olie goed met de frieten. Je kan de frieten in dit stadium ook wat kruiden als je dat wilt.
  5. Bak de frieten een eerste keer, gedurende 18 minuten, op 140˚.
  6. Je kan de frieten best per 500 g bakken.
  7. Schud elke 5 minuten de frieten door mekaar, zodat ze gelijkmatig gebakken worden.
  8. Laat de frieten na de eerste bakbeurt afkoelen in een schaal met keukenpapier.
  9. Verwarm de friteuse voor op 180˚. 
  10. Bak de frieten een tweede keer, gedurende 12 minuten, op 180˚. Vergeet halverwege niet te schudden.
  11. Haal de frieten uit de friteuse wanneer de tijd om is en het belsignaal gaat.
  12. Bestrooi met wat zout en serveer.

Smakelijk!