U bent hier

Veggiespaghetti bolognese

Veggiespaghetti bolognese

1 wortel
1 broccoli
1 prei
1 gele, 1 rode en 1 oranje paprika
4 tomaten
1 groene courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
kruiden: 1 kl marjolein, 1 kl tijm, 1 kl rozemarijn, 1 kl basilicum,  1 kl oregano, 1 kl salie, ½ kl kurkuma
200 g seitangehakt
1 el groentebouillon
peper
kruidenzout
volkoren- of speltspaghetti of een mengeling van beide
  • Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  • Pel de ui en knoflook en snijd deze ook in stukjes. 
  • Sauteer de ui en look in een kookpan met de olijfolie. 
  • Voeg hierbij in functie van hun gaartijd de overige fijngesneden groenten zoals wortel, broccoli, prei, paprika en courgette.
  • Doe halfweg de gaartijd de grof gesneden tomaten en de kruiden bij de groenten.
  • Maak het seitangehakt los uit de verpakking en voeg het bij de saus.
  • Stoof alles gaar en breng op smaak met groentebouillon, peper en kruidenzout.
  • Laat de pasta in kokend water gaar worden en giet deze af.
  • Schik de pasta in een bord en serveer met de saus.