U bent hier

Veenbessen-appelsien wafels met ahornsiroop
45 g havermeel
40 g kokosmeel
190 g (glutenvrije) speltbloem
½ tl baksoda of natriumbicarbonaat
1,5 tl bakpoeder
½ tl kaneel
Snufje zout
1 tl sinaasappelzeste
360 ml melk naar keuze
2 tl appelazijn
1 el appelsiensap
40 g (vegetarische) gesmolten boter
½ tl vanille-extract
2 el ahornsiroop
50 g bevroren of verse veenbessen (cranberries)
Voor de veenbessenconfituur:
120 ml agave- of ahornsiroop
25 g verse of bevroren veenbessen (cranberries)
1 tl sinaasappelzeste
- Klop met een garde de melk en appelazijn door elkaar en laat minstens 3 minuten staan. Zo verkrijg je een soort van vegetarische botermelk.
- In een grote kom, meng je havermeel, kokosmeel, speltbloem, baksoda, bakpoeder, kaneel, zout en sinaasappelzeste samen.
- In een kleinere kom mix je de botermelk samen met sinaasappelsap, gesmolten boter, ahornsiroop en vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten langzaam toe aan het droge mengsel en meng goed door elkaar.
- Als laatste roer je de cranberries erdoorheen.
- Bak de wafels gedurende 3 minuten in een heet wafelijzer.
- Tijdens het bakken, kan je de veenbessenconfituur voorbereiden.
- Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook tot de veenbessen beginnen te ploffen. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
- Serveer dit samen met de wafels.