U bent hier

Veenbessen-appelsien wafels met ahornsiroop

Veenbessen-appelsien wafels met ahornsiroop

45 g havermeel
40 g kokosmeel
190 g (glutenvrije) speltbloem
½ tl baksoda of natriumbicarbonaat
1,5 tl bakpoeder
½ tl kaneel
Snufje zout
1 tl sinaasappelzeste
360 ml melk naar keuze
2 tl appelazijn
1 el appelsiensap
40 g (vegetarische) gesmolten boter
½ tl vanille-extract
2 el ahornsiroop
50 g bevroren of verse veenbessen (cranberries)
Voor de veenbessenconfituur:
120 ml agave- of ahornsiroop
25 g verse of bevroren veenbessen (cranberries)
1 tl sinaasappelzeste
  1. Klop met een garde de melk en appelazijn door elkaar en laat minstens 3 minuten staan. Zo verkrijg je een soort van vegetarische botermelk.
  2. In een grote kom, meng je havermeel, kokosmeel, speltbloem, baksoda, bakpoeder, kaneel, zout en sinaasappelzeste samen.
  3. In een kleinere kom mix je de botermelk samen met sinaasappelsap, gesmolten boter, ahornsiroop en vanille-extract.
  4. Voeg de natte ingrediënten langzaam toe aan het droge mengsel en meng goed door elkaar.
  5. Als laatste roer je de cranberries erdoorheen.
  6. Bak de wafels gedurende 3 minuten in een heet wafelijzer.
  7. Tijdens het bakken, kan je de veenbessenconfituur voorbereiden.
  8. Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook tot de veenbessen beginnen te ploffen. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  9. Serveer dit samen met de wafels.