U bent hier

Vanille-ijs

Vanille-ijs

1 vanillestokje
3 eierdooiers
3,5 dl melk
2 dl slagroom
150 g suiker
  1. Was het vanillestokje en snijd het overlangs door, zodat het aroma beter tot zijn recht kan komen.
  2. Klop de slagroom en de melk op en voeg het stokje toe aan het  mengsel.
  3. Maak het geheel warm en neem het van het vuur als het kookt.
  4. Laat alles een beetje afkoelen. Klop ondertussen het eigeel en de suiker tot een schuimig mengsel.
  5. Verwijder het vanillestokje uit het lauwe melkmengsel en voeg het mengsel beetje bij beetje bij het schuimige mengsel van eigeel en suiker.
  6. Verwarm het geheel opnieuw terwijl u roert, maar zorg ervoor dat het niet kookt.
  7. Wanneer het geheel steviger begint te worden, neem je het mengsel van het vuur en laat je het afkoelen.
  8. Filter het mengsel daarna door een zeef en giet het in de roomijsmachine.
  9. Tijd in de roomijsmachine: +/- 30 minuten.

Smakelijk!