U bent hier

Salade van komkommernoedels met quinoa
6 stengels paksoi
4 el sesamzaad
100 g quinoa
groentebouillon
1 koolrabi
1 komkommer
1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
2 lente-uien in dunne ringetjes gesneden
DRESSING:
2 handjes spinazieblaadjes
2 bosjes munt
6 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
sap van 2 limoenen
2 el tamari of sojasaus
2 tl ahornsiroop
- Maak de paksoi schoon en snij in stukken van 3 cm. Wok deze in een hete pan met sesamolie knapperig gaar en kruid met pezo.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
- Klop voor de dressing in een blender alle ingrediënten tot een glad mengsel.
- Zet de dressing (afgedekt) in de koelkast.
- Spoel de quinoa af onder koud water.
- Breng 200 ml water aan de kook en voeg de quinoa toe met een beetje groentebouillon. Laat deze koken volgens de verpakking en laat nadien afkoelen.
- Snij de koolrabi en komkommer in slierten en doe ze in een grote kom.
- Meng er de overige ingrediënten onder: de venkel, lente-ui en sesamzaadjes.
- Giet de dressing over de salade en strooi er de afgekoelde quinoa overheen.
Smakelijk!