U bent hier

Salade van komkommernoedels met quinoa

Salade van komkommernoedels met quinoa

6 stengels paksoi
4 el sesamzaad
100 g quinoa
groentebouillon
1 koolrabi
1 komkommer
1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
2 lente-uien in dunne ringetjes gesneden
DRESSING:
2 handjes spinazieblaadjes
2 bosjes munt
6 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
sap van 2 limoenen
2 el tamari of sojasaus
2 tl ahornsiroop
  1. Maak de paksoi schoon en snij in stukken van 3 cm. Wok deze in een hete pan met sesamolie knapperig gaar en kruid met pezo.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
  3. Klop voor de dressing in een blender alle ingrediënten tot een glad mengsel.
  4. Zet de dressing (afgedekt) in de koelkast.
  5. Spoel de quinoa af onder koud water.
  6. Breng 200 ml water aan de kook en voeg de quinoa toe met een beetje groentebouillon. Laat deze koken volgens de verpakking en laat nadien afkoelen.
  7. Snij de koolrabi en komkommer in slierten en doe ze in een grote kom.  
  8. Meng er de overige ingrediënten onder: de venkel, lente-ui en sesamzaadjes.  
  9. Giet de dressing over de salade en strooi er de afgekoelde quinoa overheen.

Smakelijk!