U bent hier

Salade met balsamico en vijgen
1 komkommer
50 g hazelnoten
30 g basilicumblaadjes
40 g waterkersblaadjes
enkele blaadjes radicchio
een paar blaadjes eikenbladsla
6 vijgen (verse of gedroogde)
DRESSING:
1,5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1/4 tl kaneel
peper en zout
balsa- micocrème
- Snij 1 komkommer tot slierten en zet apart.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak deze nadien grof.
- Maak de dressing: klop in een kom de olijfolie, azijn, kaneel en peper en zout door elkaar.
- Doe de in grof gesneden stukken basilicum, de waterkers, radicchio en de blaadjes sla in een kom en meng met de dressing.
- Schik de sla op de borden en leg de komkommerslierten erover.
- Snij de vijgen over de lengte in 4 of 6 parten en verdeel deze over de bordjes.
- Giet net voor het opdienen de balsamicocrème over de salade en serveer met de gehakte hazelnoten.
Smakelijk!