U bent hier

Salade met balsamico en vijgen

Salade met balsamico en vijgen

1 komkommer
50 g hazelnoten
30 g basilicumblaadjes
40 g waterkersblaadjes
enkele blaadjes radicchio
een paar blaadjes eikenbladsla
6 vijgen (verse of gedroogde)
DRESSING:
1,5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1/4 tl kaneel
peper en zout
balsa- micocrème
  1. Snij 1 komkommer tot slierten en zet apart.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak deze nadien grof.
  3. Maak de dressing: klop in een kom de olijfolie, azijn, kaneel en peper en zout door elkaar.
  4. Doe de in grof gesneden stukken basilicum, de waterkers, radicchio en de blaadjes sla in een kom en meng met de dressing.
  5. Schik de sla op de borden en leg de komkommerslierten erover.
  6. Snij de vijgen over de lengte in 4 of 6 parten en verdeel deze over de bordjes.
  7. Giet net voor het opdienen de balsamicocrème over de salade en serveer met de gehakte hazelnoten.  

Smakelijk!