U bent hier

Rode bietenpesto met pinda's

150 g rode bieten (gekookt)
50 g ongezouten pindanootjes
2 el olijfolie
40 g geraspte Parmezaanse kaas
1 snuifje gedroogde rozemarijn
1 teentje knoflook, geperst
zeezout, zwarte peper van de molen
verse rozemarijn (voor de afwerking)

Laat de pinda’s even roosteren in een hete koekenpan zonder vetstof. Snij de rode bieten in kleine stukjes. Doe de stukjes rode biet samen met de pinda’s, de geperste knoflook, de geraspte Parmezaan en de gedroogde rozemarijn in de Xpower chopper en mix tot een puree. Voeg nu de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Kruid af met zeezout en zwarte peper. Voeg nog wat olijfolie (of 2 el water) toe als de pesto niet smeuïg genoeg is. Zet koel weg tot gebruik. Versier met enkele plukjes verse rozemarijn en dien op. 

Tip: Serveer de rode bietenpesto met crackers of grissini, of als dipsausje voor rauwe groenten (wortel, groene selder, komkommer) of gestoomde groene asperges.