Benodigheden
- 300 g makreelfilets
- 4 tomaten
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 1 zakje rucola
- 2 teentjes look, fijngesnipperd
- enkele druppels citroensap
- 5 sneetjes geroosterd brood
- 2 el kappertjes
- 3 dl olijfolie
- zwarte peper van de molen
- zout
Bereiding
- Doe de makreel in een kom en plet samen met 1 gesnipperde sjalot en enkele druppels citroensap. Kruid met zwarte peper.
- Mix de rucola, 1 teen knoflook en 2 dl olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix verder tot een groene, egale saus. Lepel enkele lepels saus bij de makreel tot je een smeerbare pasta krijgt.
- Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water, verwijder de schil en de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwarm 1 dl olijfolie in een pan, stoof de resterende knoflook en sjalot glazig en voeg de tomatenblokjes toe. Laat even inkoken en voeg dan de kappertjes toe. Kruid met peper en zout.
- Smeer de rilette van makreel op een stuk geroosterd brood, serveer er de gesmolten tomaat bij en werk af met enkele blaadjes rucola.
Smakelijk!
13 augustus 2022