U bent hier

Red velvet wafels

Red velvet wafels

250 g bloem
50 g suiker
1,5 el bakpoeder
1 el cacaopoeder
½ tl zout
400 ml karnemelk
80 g boter (gesmolten)
2 eieren
2 tl vanille-extract
½ tl appelcider azijn
2 el rode kleurstof
Kokosolie (gesmolten)
Ingrediënten glazuur:
125 g roomkaas
4 el boter
125 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
125 ml volle melk

Klop de roomkaas en de boter met de handmixer op in een kom tot een gladde massa. Roer er voorzichtig de poedersuiker onder en voeg dan het vanille-extract en de melk toe. Klop dit op tot het glazuur glad is en zet het opzij. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder, de cacao en het zout in een grote kom.     
Klop in een aparte kom de karnemelk, de boter, de eieren, het vanille-extract en de azijn tot een glad geheel. Roer de rode kleurstof onder het beslag. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles tot een glad beslag. Verwarm het wafelijzer voor en smeer het in met kokosolie. Giet ongeveer 1 grote pollepel beslag over het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak totdat de wafel een dieprode kleur heeft en krokant is aan de buitenkant (ong. 3 min.). Serveer de wafels met glazuur. Strooi er eventueel nog wat gehakte pecannoten over als finishing touch.