U bent hier

Quinoa met asperges en broccoliroosjes

Quinoa met asperges en broccoliroosjes

125 g quinoa
½ kl groentebouillon
1 sjalot
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
100 g broccoliroosjes
150 g groene asperges
300 g verse spinazie
scheutje sojaroom
½ el groentebouillon
kruidenzout
  1. Spoel de quinoa en doe deze in een kookpan met de groentebouillon. 
  2. Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking.
  3. Pel en snijd de sjalot en de knoflook fijn. 
  4. Stoof deze in een kookpan met een scheutje olijfolie. 
  5. Voeg de broccoliroosjes en asperges toe en laat deze meestoven zodat ze nog net knapperig zijn. 
  6. Breng de spinazie in de kookpan als de roosjes bijna klaar zijn en laat nog even meestoven.
  7. Haal een paar asperges en broccoliroosjes uit de kookpan als garnituur en mix de overige groenten met een scheutje sojaroom en de groentebouillon. 
  8. Breng op smaak met kruidenzout.
  9. Serveer de quinoa met de groentesaus op het bord en werk af met de broccoli-roosjes en de asperges.