U bent hier

Moink balls met barbecuesaus
500 g varkens/kalfsgehakt
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 scheutje melk
1 ei
15 reepjes gerookt spek
1 el oregano
Een snuifje peper en zout
barbecue kruiden
Een snuifje lookpoeder
Paneermeel
Barbecue-saus
- Meng het gehakt met het eitje, de oregano, het lookpoeder, de Parmezaanse kaas, peper en zout. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met barbecue kruiden.Tip: Als het mengsel te nat is, voeg je nog een beetje paneermeel toe zodat je mooie balletjes kan rollen.
- Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
- Rol rond elk balletje een reepje spek. Leg de gehaktballetjes op de bakplaat.
- Plaats de bakplaat zo laag mogelijk in het toestel. Kies voor het programma ‘vlees’.
- Na 20 min. bakken, haal je de bakplaat uit het toestel. Strijk de balletjes in met barbecue saus, gebruik hiervoor een kwastje.
- Plaats de bakplaat met gehaktballetjes terug in de oven om ze nog 5 min. te laten bakken.