U bent hier

Moink balls met barbecuesaus

Moink balls met barbecuesaus

500 g varkens/kalfsgehakt
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 scheutje melk
1 ei
15 reepjes gerookt spek
1 el oregano
Een snuifje peper en zout
barbecue kruiden
Een snuifje lookpoeder
Paneermeel
Barbecue-saus
  1. Meng het gehakt met het eitje, de oregano, het lookpoeder, de Parmezaanse kaas, peper en zout. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met barbecue kruiden.Tip: Als het mengsel te nat is, voeg je nog een beetje paneermeel toe zodat je mooie balletjes kan rollen.
  2. Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
  3. Rol rond elk balletje een reepje spek. Leg de gehaktballetjes op de bakplaat.
  4. Plaats de bakplaat zo laag mogelijk in het toestel. Kies voor het programma ‘vlees’.
  5. Na 20 min. bakken, haal je de bakplaat uit het toestel. Strijk de balletjes in met barbecue saus, gebruik hiervoor een kwastje.
  6. Plaats de bakplaat met gehaktballetjes terug in de oven om ze nog 5 min. te laten bakken.