DOMO Maïs-chili pesto met broodstengels

Maïs-chili pesto met broodstengels

Bereidingstijd: 50 min.


Benodigheden

  • 1 blik maïs van 300 g
  • 1 gele paprika
  • 1/2 chilipeper
  • 2 dl maïsolie
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 30 g pijnboompitten
  • scheutje water
  • oregano
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Maak de broodstengels door de bloem samen met de oregano, zout, olijfolie en een scheutje water goed te kneden. Rol nadien uit met een deegrol en snij in platte reepjes.
  3. Bak de reepjes krokant op een bakpapier in de oven op 190°C.
  4. Snij de gele paprika en blancheer.
  5. Mix de mais, chili, maisolie, parmezaanse kaas , gele paprika en pijnboompitten in de blender tot een mooie pesto. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de broodstengels met de maispesto.

Smakelijk!


Wil je Jeroen De Pauw dit recept zien maken? Bekijk dan zeker onderstaande video!

6 augustus 2022
7 augustus 2022
5 augustus 2022