U bent hier

Luikse wafels

Luikse suikerwafels

60 ml lauwe melk
42 g verse gist of 21 g korrelgist
390 g zelfrijzende bloem
30 g vanillesuiker
10 g kristalsuiker
170 g (gesmolten) boter
2 eieren
170 g parelsuiker
Een snuifje zout

Los de gist op in de melk.

Meng in een andere kom de bloem, een snuifje zout, de vanillesuiker en de kristalsuiker. Roer deze droge ingrediënten goed onder elkaar en voeg stap voor stap de gesmolten boter toe.

Giet de melk met gist bij de massa en roer goed. Voeg hier de eieren aan toe en kneed het deeg tot een elastisch deeg. Laat dit deeg ongeveer 40 minuten rijzen in een afgedekte kom.

Meng de suikerparels in dit deeg.

Maak bolletjes van ongeveer 60 g. Leg deze bolletjes op een bakplaat en dek deze af met een keukenhanddoek. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen alvorens te bakken.