U bent hier

Lauwe spaghetti van pastinaak en koolrabi  

Lauwe spaghetti van pastinaak en koolrabi  

60 g gemengde pitten (pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes)
1 grote koolrabi
2 pastinaken
½ knolselder
2 wortels
4 sjalotten 
2 teentje knoflook
1 scheutje sesamolie
2 blaadjes laurier
1 handje peterselie
2 el citroensap
60 g alfalfa
peper en zout
  1. Rooster de de pitten en zaadjes in een droge pan.
  2. Schil de koolrabi, pastinaak, knolselder en wortel. 
  3. Snijd deze groenten met een spiraalsnijder en zet opzij. 
  4. Pel sjalotten en knoflook en hak deze fijn.
  5. Giet in een wokpan een scheutje sesamolie en fruit de sjalot samen met de look.
  6. Breng daarna de koolrabi, pastinaak, knolselder, wortel en laurier in de wok. 
  7. Laat de groentjes knapperig gaar worden. 
  8. Hak de peterselie.
  9. Voeg op het einde het citroensap, de pitjes en zaadjes (gedeeltelijk) en gehakte peterselie toe. 
  10. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  11. Garneer de salade in de bordjes met de overgebleven alfalfa, zaadjes en pitjes.