U bent hier

Lauwe salade van pastinaak en koolrabi

Lauwe salade van pastinaak en koolrabi

40 g gemengde pitten (pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes)
1 grote koolrabi
2 pastinaken
1 knolselder
2 wortelen
sesamolie
2 sjalotten, fijngehakt
2 teentjes look, fijngehakt
2 blaadjes laurier
2 el citroensap
gehakte peterselie
80 g alfalfa
peper en zout
  1. Rooster de pitten en de zaadjes in een droge pan.
  2. Schil de koolrabi, pastinaak, knolselder en wortel. Snij ze in slierten en hou ze apart.
  3. Giet een scheutje sesamolie in een wokpan en fruit de sjalot en de look.
  4. Doe daarna de koolrabi, pastinaak, knolselder, wortel en laurier in de wok en laat de groentjes knapperig gaar worden.
  5. Voeg op het einde het citroensap, de pitjes en zaadjes (gedeeltelijk) en de gehakte peterselie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  6. Garneer de salade met de alfalfa en de overgebleven pitjes en zaadjes.

Smakelijk!