U bent hier

Lauwe salade van pastinaak en koolrabi
40 g gemengde pitten (pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes)
1 grote koolrabi
2 pastinaken
1 knolselder
2 wortelen
sesamolie
2 sjalotten, fijngehakt
2 teentjes look, fijngehakt
2 blaadjes laurier
2 el citroensap
gehakte peterselie
80 g alfalfa
peper en zout
- Rooster de pitten en de zaadjes in een droge pan.
- Schil de koolrabi, pastinaak, knolselder en wortel. Snij ze in slierten en hou ze apart.
- Giet een scheutje sesamolie in een wokpan en fruit de sjalot en de look.
- Doe daarna de koolrabi, pastinaak, knolselder, wortel en laurier in de wok en laat de groentjes knapperig gaar worden.
- Voeg op het einde het citroensap, de pitjes en zaadjes (gedeeltelijk) en de gehakte peterselie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de salade met de alfalfa en de overgebleven pitjes en zaadjes.
Smakelijk!