DOMO Jeroen De Pauw kruidige wraps kip en groentenrelish contactgrill

Kruidige wraps met kip en groentenrelish

4 personen

Bereidingstijd: 40 min.


Benodigheden

  • 500 g semola bloem
  • 500 g yoghurt
  • 2 handjes groene kruiden
  • 100 ml slaolie
  • 2 handjes pindanoten
  • 4 kipfilets
  • 2 mango's
  • 8 radijsjes
  • peper en zout

VOOR DE RELISH:

  • 2 komkommers, geraspt
  • 2 paprika's, geschild en in blokjes
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • 2 stengels lente-ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 handjes koriander, fijngehakt
  • 60 g suiker
  • 60 ml water
  • 60 ml azijn

VOOR DE YOGHURTDIP:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes look, geperst
  • enkele takjes munt, fijngehakt

Bereiding

 

  1. Meng de bloem met de yoghurt tot een deegje. Kruid met peper en zout.
  2. Mix de groene kruiden met de slaolie fijn in een chopper.
  3. Meng onder het deeg en kneed goed. Verdeel het deeg in vier, bestuif met een laagje bloem en rol uit tot dunne wraps.
  4. Leg even onder een grill.
  5. Snijd alle ingrediënten voor de relish fijn. Verwarm de suiker samen met de azijn en het water in een steelpannetje op het vuur tot de suiker opgelost is. Meng alle groenten, kruiden en de marinade onder mekaar.
  6. Rooster de pindanootjes in een pan zonder vetstof.
  7. Meng alle ingrediënten voor het yoghurtsausje met een chopper.
  8. Bak de kip op een contactgrill. Snijd de mango in partjes en de radijsjes in stukjes.
  9. Snijd de kip in reepjes. Beleg de wraps met de groentenrelish, stukjes kip, partjes mango en stukjes radijs. Werk af met het yoghurtsausje en extra munt.

Smakelijk!

23 juli 2022
24 juli 2022
22 juli 2022