U bent hier

Kruidige pompoensmoothie

Kruidige pompoensmoothie

2 appels
165 ml kokosroom
120 ml kokosmelk
75 g cashewpasta
300 g gekookte pompoenblokjes
1 tl kaneel
1 tl kardemom
1/4 tl nootmuskaat
2,5 cm verse gember
1,5 cm verse kurkuma
3 ijsblokjes
GARNERING:
ongezoete kokosyoghurt
geraspte kokos
  1. Kook de pompoen en laat afkoelen. Schil en snijd de appels in stukken.
  2. Mix de appels, kokosroom, kokosmelk, cashewpasta, 75 g pompoen, kaneel, kardemom, nootmuskaat, gember en ijsblokjes tot een gladde massa. Giet 1/3 van het mengsel in een kom en zet apart.
  3. Voeg 112,5 g pompoen toe aan de blender en mix tot een gladde massa. Giet 1/2 van het mengsel in een kom en zet apart.
  4. Voeg 112,5 g pompoen en de kurkuma toe aan de blender en mix tot een gladde massa.
  5. Verdeel de smoothiemengsels in enkele hoge glazen, in laagjes van donker naar licht. Voeg na het in lagen aanbrengen van de 3 Pumpkin Spice-mengsels de laatste laag ongezoete kokosyoghurt toe. Garneer met geraspte kokos.

Tip: Je kan ook diepvriespompoen gebruiken. Let op, de pompoen slinkt als je deze kookt. Voor 300 g gekookte pompoen, moet je meer diepvriespompoen afwegen.