U bent hier

kokosrotsjes

5 eiwitten
225 g suiker
275 g droge geraspte kokosnoot
1 vanillestokje
  1. Weeg de nodige suiker en doe dit samen met de eiwitten in een kookpot.
  2. Zet de pot op een zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker in het eiwit opgelost is. Laat dit schuimig mengsel zeker niet koken. (max. 60°C) Zet de pot nadien weg van het vuur.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid geraspte kokosnoot en giet dit bij het mengsel van suiker en eiwitten.
  4. Meng alles met de garde tot een egaal beslag.
  5. Snijd de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de zaadjes onder het kokosbeslag.
  6. Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  7. Leg een vel bakpapier in het mandje.
  8. Schep met een soeplepel rotsjes van ongeveer 4 cm diameter op het bakpapier. Maak er puntige hoopjes beslag van.
  9. Bak de kokosrotsjes 7 minuten op 180°C.