U bent hier

Kleurrijke quinaosalade

Kleurrijke quinaosalade

250 g quinoa
½ tl groentebouillon
1 broccoli
5 stengels bleekselder
1 rode en 1 oranje paprika
1 rode ui
enkele zwarte olijven
enkele zongedroogde tomaten
1 tl oregano
verse basilicum
enkele artisjokharten uit een bokaal
2 el pijnboompitten
1 pakje schapenfeta 
1 el kappertjes 
DRESSING
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
peper en zout
scheutje appelazijn
sap van ½ citroen
  • Spoel de quinoa onder koud water en kook met de groentebouillon (verhoudingen vloeistof/quinoa zoals vermeld op de verpakking). 
  • Snijd de broccoli en de bleekselder in kleine stukjes. Stoom deze samen en laat afkoelen.
  • Snijd de paprika in stukjes en gril deze tot ze een beetje gaar en bruin zijn.
  • Pel de ui en snijd de ui, olijven, zongedroogde tomaten, oregano, verse basilicum en artisjokharten in kleine stukjes. 
  • Meng de quinoa met de groenten en laat ze minstens 2 uur rusten zodat de smaken goed kunnen mengen. 
  • Maak nu de dressing. Pel en snijd de knoflook fijn. 
  • Breng de olijfolie, peper en zout, de appelazijn en het sap van de citroen bij de knoflook en klop alles los. 
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan. 
  • Snijd de schapenfeta in blokjes en meng deze met de pijnboompitten en de kappertjes onder de frisse salade.