U bent hier

Kip Yakitori

Kip Yakitori

4 halve kipfilets, in blokjes
2 el saké
2 el mirin
4 el sojasaus
1 el suiker
1 kl chilivlokken
1 kl sesamzaad
1 kl gemberpoeder
  1. Maak een marinade van de sojasaus, de saké, de mirin en de suiker. Proef en doe er eventueel nog een eetlepel suiker bij. Leg de kippenblokjes in de marinade. Marineer de blokjes met behulp van de marinade functie van het folielasapparaat (3 keer 5 min.).
  2. Maal de chilivlokken, de sesamzaden en het gemberpoeder fijn met een vijzel tot een geurig kruidenmengsel.
  3. Neem de blokjes kip uit de marinade en prik ze op spiesjes. Lepel de rest van de marinade over de kip.
  4. Bak ze 5 tot 7 min. aan alle kanten op de teppanyaki plaat. Bestrooi ze voor het serveren met het kruidenmengsel.