DOMO jonge slascheuten met eieren grill eierkoker

Jonge slascheuten met eieren, asperges, gegrilde broodkorsten en ansjovis

2 personen

Bereidingstijd: 30-40 min.


Benodigheden

  • 1 bussel asperges
  • 4 slaharten
  • 1 bussel radijzen
  • 1 pijpajuin, in ringen gesneden
  • 2 eieren
  • 100 g ansjovis op olie
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 stokbrood

VOOR DE VINAIGRETTE

  • 1 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • scheutje water
  • peper van de molen
  • grof zeezout

Bereiding

 

  1. Snijd het lof van de radijzen en spoel goed. Maak de radijzen schoon en snijd in plakjes.
  2. Breek de uiteindes van de asperges (ong. 3 cm), schil ze en snijd ze in dunne plakjes. Zet een pot water op het vuur met plakjes asperge en breng aan de kook.  Blancheer ze enkele minuten en giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de kontjes van de slaharten en verwijder de buitenste bladeren. Pluk de blaadjes, spoel ze en zwier droog.
  4. Meng de sla met de stukjes asperges en de plakjes radijs in een grote kom. Besprenkel met een lepel olijfolie en hussel door mekaar.
  5. Kook de eieren nét gaar in de eierkoker, zodat ze nog een beetje smeuïg zijn. Pel ze en snijd in partjes.
  6. Maak de vinaigrette. Meng de mosterd, olijfolie, witte wijnazijn en water in een kommetje. Kruid met peper en zout en serveer bij de salade.
  7. Scheur het stokbrood in stukjes en besprenkel met een lepel olijfolie. Leg even onder de grill, zodat ze mooi geroosterd worden en hussel onder de salade samen met de pijpajuin. Verdeel de partjes ei en de ansjovis over de salade.

Smakelijk!

20 augustus 2022
20 augustus 2022
19 augustus 2022