U bent hier

DOMO - Jonge slascheuten met eieren, asperges, gegrilde broodkorsten en ansjovis

Jonge slascheuten met eieren, asperges, gegrilde broodkorsten en ansjovis

1 bussel asperges
4 slaharten
1 bussel radijzen
1 pijpajuin, in ringen gesneden
2 eieren
100 g ansjovis op olie
2 el olijfolie
1/2 stokbrood
VOOR DE VINAIGRETTE
1 el mosterd
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
scheutje water
peper van de molen
grof zeezout
  1. Snijd het lof van de radijzen en spoel goed. Maak de radijzen schoon en snijd in plakjes.
  2. Breek de uiteindes van de asperges (ong. 3 cm), schil ze en snijd ze in dunne plakjes. Zet een pot water op het vuur met plakjes asperge en breng aan de kook.  Blancheer ze enkele minuten en giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de kontjes van de slaharten en verwijder de buitenste bladeren. Pluk de blaadjes, spoel ze en zwier droog.
  4. Meng de sla met de stukjes asperges en de plakjes radijs in een grote kom. Besprenkel met een lepel olijfolie en hussel door mekaar.
  5. Kook de eieren nét gaar in de eierkoker, zodat ze nog een beetje smeuïg zijn. Pel ze en snijd in partjes.
  6. Maak de vinaigrette. Meng de mosterd, olijfolie, witte wijnazijn en water in een kommetje. Kruid met peper en zout en serveer bij de salade.
  7. Scheur het stokbrood in stukjes en besprenkel met een lepel olijfolie. Leg even onder de grill, zodat ze mooi geroosterd worden en hussel onder de salade samen met de pijpajuin. Verdeel de partjes ei en de ansjovis over de salade.