U bent hier

Hertengebraad met wortel en ovenkroketjes

Hertengebraad met wortel en ovenkroketjes

HERTENGEBRAAD:
450 g hertengebraad
½ takje verse peterselie
1 sjalot
½ takje gedroogde tijm
1 laurierblad
Een snuifje peper en zout
WORTELS:
Bussel jonge wortelen (300 g)
½ teentje look (fijn geperst)
1 el gesmolten boter
½ el olijfolie
¼ el bruine suiker
¼ tl kaneel
½ tl komijnpoeder
½ tl kerriepoeder
½ tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
¼ tl cayennepeper
Snuifje peper en zout

Bereiding hertengebraad

  1. Bak het gebraad op een hoog vuur aan alle zijden goudbruin in een grote braadpan. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe het gebraad in aluminiumfolie. Voeg hier gepelde sjalot, tijm, laurier en peterselie aan toe. Sluit de aluminiumfolie en leg op de rooster.

Bereiding wortels

  1. Rasp de wortelen en laat een klein stukje groen aan het einde zitten. Laat de kleine wortels in zijn geheel en snijd de grotere doormidden.  
  2. Meng de boter met alle kruiden en de bruine suiker. Giet dit mengsel over de wortelen en bestrooi met wat grof zeezout.  
  3. Doe de wortelen in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.

Bereiding geheel 

  1. Plaats de wortelen helemaal onderaan in het toestel en bak gedurende 10 min. op 180°.
  2. Laat de wortelen in het toestel. Plaats vervolgens de rooster met het hertengebraad in het midden van het toestel, boven de wortelen. Stel de deli-fryer oven in op 180° gedurende 45 min. .
  3. 13 min. voor het einde van de baktijd haal je de wortelen uit het toestel en neem je ze uit de aluminiumfolie. Leg de wortelen op een bakplaat en plaats ze terug in het toestel om ze wat te laten kleuren. Tip: voeg in deze laatste fase een rooster toe met ovenkroketjes. Deze plaats je helemaal bovenaan in het toestel.