U bent hier

Heilbot met miso

Heilbot met miso

4 stukjes heilbot van 150 g
4 lente-uitjes
MISODRESSING
2 el shiro miso (= witte misopasta)
60 ml mirin (= zoete Japanse rijstwijn)
2 tl fijn geraspte gember
1 el sesamolie
MARINADE
1 el geraspte gember
2 el zoutarme sojasaus
1 el honing
1 el shiro miso
  1. Klop voor de dressing de miso, de mirin, de gember en de sesamolie los in een kom en zet opzij.
  2. Rasp voor de marinade de gember en meng deze met de sojasaus, de honing en de miso. Verspreid deze marinade over de vis. 
  3. Laat iedere zijde 10 minuten marineren in de koelkast. 
  4. Snijd de lente-uitjes in schijfjes.
  5. Verwarm een pan op hoog vuur. 
  6. Bak in de droge pan de gemarineerde vis 3 minuten aan elke kant of tot de vis een donker, knapperig korstje heeft en gaar is zoals zelf gewenst.
  7. Leg de vis in een kommetje, schenk de dressing erover en dien op met de lente-uitjes.