U bent hier

Hartige wafels met spinazie, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas
1 ei
100 g zelfrijzend bakmeel (of 100 g speltbloem samen met 1 tl bakpoeder)
40 g verse spinazie
2 zongedroogde tomaatjes zonder olie
Snufje oregano
Snuf zout en peper
60 g boter
30 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
AFWERKING
60 ml zure room
Kerstomaatjes
Verse basilicum
Parmezaanse kaas
Zout en peper
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Snijd vervolgens de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Doe het ei in een grote kom en voeg de afgekoelde boter en twee el olijfolie toe.
- Mix met een handmixer of keukenmachine goed door elkaar.
- Doe de spinazie, geraspte Parmezaanse kaas, kruiden en gedroogde tomaatjes in een blender samen met de helft van het beslag.
- Blend samen gedurende een minuutje.
- Voeg nu beide mengsels beslag bij elkaar zodat de groene kleur goed vermengd is met het geheel.
- Voeg dan het bakmeel toe en roer er even met een spatel door. Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Bak de wafels in een heet wafelijzer in circa 4 minuten gaar.
- Werk af met een lepel zure room, enkele kerstomaatjes, verse basilicum, extra Parmezaanse kaas en zout en peper.